О работе КТК и не только

Автор: UT2UQ . створено: . в розділі: Новини

Протягом січня-лютого цього року на R99 радіоаматори м.Києва та області активно і неодноразово обговорювали питання роботи КТК і, що особливо важливо, питання підготовки кандидатів в оператори аматорських радіостанцій, складання іспитів, в тому числі на підвищення кваліфікації.
У процесі спілкування більшість звертали увагу на деякі правові невизначеності Регламенту в даних питаннях, відсутності зосередженого матеріалу для підготовки, на необхідність базових знань щодо заходів безпеки та необхідності їх застосування.
Група радіоаматорів не тільки в м.Києві та області, а й з інших областей (TNX!) активно підключилася до даної роботи.

25.03.2018 з 14.00 в Штаб-квартирі ГС ВРЛ буде організовано показ напрацьованого матеріалу і обмін думками:
- для підготовки в оператори АРС
- для ефективної роботи КТК
В процесі роботи КТК (проведення співбесіди та прийому іспиту) планується розглянути питання щодо формування частот, деяких особливостей його використання виходячи з вимог СЕРТ і нашого Регламенту аматорського радіозв'язку.
Запрошуються до участі всі бажаючі.
с . Петропавлівська Борщагівка, вул. Соборна, 10-В офіс 122

 

 

На протяжении января-февраля этого года на R99 радиолюбители г. Киева и области активно и неоднократно обсуждали вопросы работы КТК и, что особенно важно, привлечения молодежи в наши радиолюбительские ряды, вопросы подготовки кандидатов в операторы любительских радиостанций, сдачи экзаменов, в том числе на повышение квалификации.
В процессе общения все обращали внимание на некоторые правовые неопределенности Регламента в данных вопросах, отсутствие сосредоточенного материала для подготовки, на необходимость базовых знаний по мерам безопасности и необходимости их восполнения.
Группа радиолюбителей не только в г. Киеве и области, но и с других областей (TNX!) активно подключилась к данной работе.

25.03.2018 с 14.00 в ШК ГС ВРЛ будет организован показ наработанного материала и обмен мнениями:
- для подготовки в операторы АРС
- для эффективной работы КТК

В процессе работы КТК 25.03 (проведения собеседования и приема экзамена) планируется рассмотреть вопрос по формированию радиолюбительских частот, некоторых особенностей его использования исходя из требований вопросов СЕРТ и нашего Регламента любительской радиосвязи.
Приглашаются к участию все желающие.

Все материалы в дальнейшем планируется в качесте обмена опытом направить руководителям общественных организаций - учасникам ГС ВРЛ и руководителям обособленных подразделений ГС ВРЛ в электронном формате.

 

Відповідь за результатами звернення про 50,08-50,48 МГц

Автор: UT2UQ . створено: . в розділі: Новини

На виконання вимог Закону України «Про громадські об’єднання» та Статуту ГС ВРЛ про дотримання принципів прозорості, відкритості, публічності в діяльності, інформуємо про наступне.

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації проінформувала ГС ВРЛ та в цілому радіоаматорську спільноту України про результати звернення щодо виділення для Аматорської служби радіозв’язку України та Аматорської супутникової служби радіозв’язку України смуги частот 50,08-50,48 МГц.
https://vrl.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=414:diialnist-hs-vrl-pro-nadannia-50-54-mhts-dlia-radioamatoriv&catid=42&Itemid=1165

З відповіді зрозуміло, що на даний час розширення смуги з 50,08-50,28 до 50,08-50,48 МГц не можливо до часу переходу України з аналогового на цифровий стандарт телебачення та прийняття загального рішення Міжнародним союзом електрозв’язку (МСЕ або ITU) в 2019 році про виділення смуги 50,08-50,48 МГц для радіоаматорів країн Першого району МСЕ (ITU).

З документу вбачається, що Держспецзв'язок, НКРЗІ та УДЦР не заперечують про виділення смуги частот для радіоаматорів на певних умовах. Нажаль, окремі структури (служби-користувачі державним ресурсом), мабуть взагалі ще не зрозуміли, що таке Євроінтеграція та інтеграціійні кроки до плану членства в НАТО та що таке державний радіочастотний ресурс, якій належить не структурам, а народові України. Напено структури сподіваються на необізнанності радіоаматорів про стандарти НАТО у частині засобів рухомого завязку та сучасного використання для них частотного ресурсу, але ж саме тому й стало можливим конверсия зазначених смуг частот в Другому та Третьому районах МСЕ (ITU), відповідного розгляду конверсії цих смуг частот для Першого району МСЕ (ITU) на чергової конференції МСЕ-2019. Мабуть ці структури вперше чують (з наївним поглядом опущених вій), що існує конверсія радіочастотного ресурсу України - виконання комплексу заходів, яким передбачена зміна радіослужб та/або радіотехнологій чи категорії користувачів радіочастотного ресурсу України для подальшого використання певної смуги або смуг радіочастот. А саме найцікавіше, як зазначені дві служби радіозв’язку в України раніше не створювали та зараз не створюють на частотах 1-го ТВК дуг другу радіозавади? Мабуть щось тут з відповідями негаразд, хтось з них істотно лукавить. а можливо обидьві структури разом.

Разом з цим, слід зазначити, що з метою заздалегідь припинення намірів на отримання цієї смуги радіочастот комерційними користувачами вже зроблена серйозна заявка з боку Аматорського служби радіозв’язку України та Аматорської супутникової служби радіозв’язку України.

  

Дипломна програма ГС ВРЛ (станом на 01.01.2018)

Автор: UT2UQ . створено: . в розділі: Новини

ДИПЛОМНА ПРОГРАМА
ГРОМАДСЬКОЇ СПІЛКИ "ВСЕУКРАЇНСЬКА РАДІОАМАТОРСЬКА ЛІГА" (станом на 01.01.2018 року)

Перелік дипломів, що видаються Комітетом дипломних менеджерів та нагород ГС ВРЛ (ГС ВРЛ)

1. Диплом «ЧОРНОБИЛЬСЬКА ТРАГЕДІЯ»

2. Диплом «ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ»

3. Диплом «ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ»

4. Диплом «УПА - 75 РОКІВ»

5. Диплом «ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ»

6. Диплом «ЗАХИСНИК УКРАЇНИ»

7. Національна програма УКРАЇНСЬКА ФЛОРА ФАУНА UFF

Перелік дипломів, що видаються учасниками ГС ВРЛ та ВП ГС ВРЛ:

Диплом «ОЛЕКСА ТИХИЙ - 90 РОКІВ»
ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ДРУЖКІВСЬКИЙ КЛУБ РАДІОАМАТОРІВ"

Диплом «WARD-2017»
ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ДРУЖКІВСЬКИЙ КЛУБ РАДІОАМАТОРІВ"

Диплом «UR-105»
(ВП ГС ВРЛ, ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ВІННИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ СПОРТИВНО_ТЕХНІЧНИЙ РАДІОКЛУБ"

Диплом «ХАРЬКОВ ОСВОБОЖДЕННЫЙ»
ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ХАРКІВСЬКЕ ОБЛАСНЕ ТОВАРИСТВО РАДІОАМАТОРІВ" (ГО "ХОТР")

Диплом «ДОНБАС-85»
ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ДРУЖКІВСЬКИЙ КЛУБ РАДІОАМАТОРІВ"

Диплом «ВЯЧЕСЛАВ ЧОРНОВІЛ»
ГРОМАДСЬКА СПІЛКА "ЧЕРКАСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ РАДІОКЛУБ" (ГО “ТРК “ТІКИЧ”

Диплом «ПОЛЯРНЕ КОЛО»
(ВП ГС ВРЛ , ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "РАДІОКЛУБ "МАРРАД")

Диплом «ЯТРАНЬ»
ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "РАДІОКЛУБ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ"

Диплом «ДІАПАЗОН - 25 РОКІВ»
(ВП ГС ВРЛ, ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "РАДІОКЛУБ “ДІАПАЗОН")

Примітка:
Поточні зміни в списку будуть офіційно корегуватися у відповідному порядку. Випуск дипломів та використання символіки ГС ВРЛ в зазначених дипломних програмах погоджено з комітетом.

З повагою,
Голова Комітету дипломних менеджерів та нагород ГС ВРЛ
Тарасович Павло (UT1KY)

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  0970663838

TEST-PROG-KTK

Автор: UT2UQ . створено: . в розділі: Новини

Розроблений та запрацював TEST-PROG-KTK для кандидатів в радіоаматори та підвищення технічної кваліфікації радіоаматорів з підготовки та здачі іспитів КТК:

http://radioclubodessa.at.ua/tests/

TNX команді ГО "ОБЛАСНИЙ РАДІОКЛУБ "ОДЕСА" на чолі з Олександром Когут (UT4FA) та Сергієм Шевчуком (UT0FC)!

Offcanvas Module

Our themes are built on a responsive framework, which gives them a friendly, adaptive layout