2018 03 18 Fiders&Connectors of the HQ UNGO UARL

Автор: UT2UQ . створено: . в розділі: Клубні новини

">

ГС ВРЛ вдячна ГО "Київській центральний радіоклуб" за активну участь у розвітку радіоаматорства та підтримку ШК ГС ВРЛ.

 

Про документи для діяльності КТК

Автор: UT2UQ . створено: . в розділі: Клубні новини

Из опыта работы КТК
Проведен мониторинг опубликованной документации, связанной с КТК на радиолюбительских сайтах Украины.
Бросается в глаза несоответствие размещенных документов (выписок и интерпретаций) с Регламента любительской радиосвязи Украины
(взято что-то со старого уже давно измененного регламента, с Инструкции по КТК, которая с 1999 года утратила силу, есть отсебятина по требованиям предоставления идентификационных кодов и еще много-много разного и непонятного, вплоть до употребления слов "низшая категория" - какое пренебрежительное неуважение к радиолюбителю!).
Кроме того, проведенный мониторинг работы КТК в ШК ГС ВРЛ показал, что необходима минимальная хотя бы документация и справочный материал для нормальной работы КТК ( пока не упоминаю и вопросы и билеты для сдачи экзаменов - тут есть провал и много непонятного, на мой взгляд с несоответствиями, но об этом потом).

Учитывая вышеизложенное, немного поработал в данном направлении.
В приложении (формат пдф) файл под названием "Витяг для КТК". Кому необходим в формате ворд - обращайтесь - перешлю.
Можно подработать под свои КТК, действующие на административных территориях и использовать в работе.
Рекомендую так же сверить свою имеющуюся на сайтах информацию по КТК.

PS Трудность заключалась в том, что Регламент выполнен в безобразном формате, как на пишущей машинке, с "прятанием" положенных формул и т.д.
Пришлось длительное время потратить на техническую работу оформления в удобный и читаемый формат, исправление ошибок (которые нашел).

Считаю, что нормальное оформление информационных документов и их использование - уже шаг уважения к радиолюбителям и к будущим радиолюбителям, которые имеют первый официальный контакт с членами КТК и ее работой.

С уважением,
В. Пащенко (UT2UQ)

Вкладення:
Скачати цей файл (витяг Регл для КТК.pdf)витяг Регл для КТК.pdf[ ]453 Кб

КТК 2018 Радіоаматорські іспити для осіб з інвалідністю

Автор: UT2UQ . створено: . в розділі: Клубні новини

Пропозиції для діяльності КТК

На основі принципів саморегуляції діяльності громадських об’єднань та радіоаматорства є пропозиції від ГС ВРЛ для КТК у 2018 році

РЕКОМЕНДУВАТИ:

Врахувати ECC/REC/(14)05 – рекомендований СЕРТ в 2014 році (не зважаючи на те, що це зараз відсутнє в Регламенті аматорського радіозв’язку України)

Радіоаматорські ліцензійні іспити для осіб з інвалідністю

Розглядаючи, що для осіб з інвалідністю у аматорської службі та аматорської супутникової службі є не лише важливим засобом технічної самооцінки шляхом встановлення та досягнення цілей, а й способу інтеграції в суспільство шляхом спілкування з іншими особами, за подібними інтересами:

КТК має право своїм рішенням, спрямованим на полегшення доступу людей з інвалідністю до аматорської служби та аматорської супутникової служби:
- з урахуванням фізичних вад кандидатів до операторів АРС певної категорії корегувати окремі питання екзаменаційної програми, наведеної у Додатках 3 та 4 Регламенту аматорського радіозв’язку України;
- у разі подання документу належності особи до інваліда І-й групи або заяви щодо істотної обмеженої рухливості, здійснювати виїзне засідання КТК за місцем проживання заявника на безоплатній основі;
- надавати додатковий час для складання іспиту;
- для кандидатів з вадами зору зачитувати питання, обираючи питання, що не містять діаграм, математичних та фізичних формул.
- для кандидатів з вадами слуху обмежити (для 1-й категорії) приймання AUDI сигналів.
- для кандидатів з руховими вадами рук обмежити (для 1-й категорії) передачу сигналів коду Морзе.

Підстава введення таких принципів для КТК:

1. Рекомендації СЕРТ ECC/REC/(14)05 - Радіоаматорський екзамен для осіб з інвалідністю

2. Конвенція про права осіб з інвалідністю:

"розумне пристосування" означає внесення, коли це потрібно в конкретному випадку, необхідних і підхожих модифікацій і коректив, що не становлять непропорційного чи невиправданого тягаря, для цілей забезпечення реалізації або здійснення особами з інвалідністю нарівні з іншими всіх прав людини й основоположних свобод.

Конвенцію ратифіковано Законом України № 1767-VI від 16.12.2009

Набрала чинності в Україні 06.03.2010

Будемо гідними принципам, в яких достоїнство й цінність, притаманні всім членам людської сім'ї, гарантувати особам з інвалідністю повне користування ними прав в радіоаматорстві без дискримінації!!!

Успіхів та задоволення Вам в радіоаматорстві та людяності!

КТК 2018 Соціальна відповідальність та операторські процедури

Автор: UT2UQ . створено: . в розділі: Клубні новини

Враховуючи аналіз стану з радіоаматорством в Україні, подій, що відбулися у 2017 році, та практику діяльності КТК, а також беручи до уваги принципи саморегуляції діяльності громадських об’єднань та радіоаматорства, можна було б подумати над пропозиціми ГС ВРЛ

З метою підвищення самодисципліни операторів АРС (згадайте що зараз відбувається на діапазонах) вже врахувати доповнення до T/R 61-02 до Програм іспитів на ліцензію (HAREC), введених СЕРТ у 2016 році:
b) НАЦІОНАЛЬНІ ТА МІЖНАРОДНІ ПРАВИЛА ТА ПРОЦЕДУРИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ
7. Соціальна відповідальність та операторські процедури

(не зважаючи на те, що це відсутнє в Регламенті аматорського радіозв’язку України)

Форма – співбесіда, обговорення, поки ще без офіційного заліку до часу введення до Регламенту.

                 Радіоаматор повинен бути:
     УВАЖНИМ. Він ніколи не буде навмисно робити нічого, що могло б зіпсувати задоволення іншим.
     ВІДДАНИМ. Він проявляє відданість, підтримку та лояльність до інших аматорів місцевим клубам, громадських Міжнародних союзів радіоаматорів та громадських об’єднань у своїй країні, через які радіоаматорство представлене на національному (всеукраїнський статус) та міжнародному рівні.
    ПРОГРЕСИВНИМ. Він підтримує свою радіостанцію на високому технічному рівні, забезпечує її конструктивну досконалість і ефективність роботи. Його методи роботи в ефірі бездоганні.
    ДРУЖЕЛЮБНИМ. Коли до нього звертаються, він діє уважно та терпляче. Він завжди запропонує дружню пораду новачкові, проконсультує його. Радіоаматора відрізняють готовність до співробітництва з іншими людьми, прагнення надати їм допомогу та проявлення поваги до їхніх інтересів.
    ГАРМОНІЧНИМ. Радіоаматорство - це захоплення (хобі), воно ніколи не створює перешкод виконанню яких-небудь обов'язків (у родині, на роботі, у школі, у суспільстві).
    ПАТРІОТИЧНИМ. Його навички й уміння, його радіостанція завжди готові послужити країні та суспільству.

              Основні принципи поводження на радіоаматорських діапазонах
    Відчуття єдиного співтовариства, почуття братерства, братній дух: велика кількість радіоаматорів перебувають одночасно на тих самих радіохвилях (грають, так сказати, на нашому загальному ігровому полі). Ми ніколи не залишаємося одні. Всі інші радіоаматори є нашими колегами, нашими братами та сестрами, нашими друзями. Не забувайте про це та поводьтеся відповідним чином. Завжди будьте уважні до них.
   Терпимість: не всі радіоаматори обов'язково повинні розділяти вашу думку, відповідно, й ваша думка не завжди є самою правильною. Ви повинні розуміти, що існують інші люди, що вони мають різні думки з якогось питання. Будьте терпимі. Мир створений не тільки для вас одного.
   Увічливість: ніколи не використовуйте грубих висловлень або лайливих слів на радіоаматорських діапазонах. Таке поводження нічого не говорить про людину, якої адресовані ці слова, але багато чого говорить про те, хто поводиться в такий спосіб. Завжди контролюйте свою поведінку.
   Розуміння: зрозумійте, що не все є такими ж професіоналами та експертами, такими ж розумними, як ви. При виникненні конфлікту дійте в позитивному ключі («Чим я можу вам допомогти?», « чи Можу я вас поправити?», «Я можу навчити вас, як це робити»), а не в негативному (образа, лайка тощо).

            Основа самоврядування - моральні норми
У більшості країн органи влади мало піклуються про те, як радіоаматори поводяться на своїх діапазонах, сподіваючись у тому, що радіоаматори діють відповідно до правил, встановлених органами влади.
Говорять, що радіоаматорське співтовариство у великому ступені основане на самоврядуванні, тобто основою нашої поведінки є самодисципліна. Однак це не означає, що радіоаматорське співтовариство має власну поліцейську службу.

           Проведення типового QSO
Вибір частоти для загального виклику та загальний виклик.
Виклик радіостанції для проведення QSO.
Типове проведення QSO в SSB та CW.
Робота в DX-вікнах.
Правила виходу з конфліктної ситуації в ефірі:
- Навчіться стримувати емоції
- Не опускайтесь до образ
- Не язвіть і уникайте іронії
- Не влаштовуйте істерик
- Не створювайте навмисні завади
- Не працюйте анонімно або як пірат

Разом з цим пропонується окремий матеріал для підготоки кандідатів (і не тільки) в оператори АРС
додаток:
Як зіпсувати настрій радіоаматорові в ефірі (anti-НАМ spirit)

Сподіваємось, це буде доречно у сучасних реаліях (без жартів).
З повагою,
В. Пащенко (UT2UQ)

Вкладення:
Скачати цей файл (anti-НАМ_spirit.PDF)anti-НАМ_spirit.PDF[ ]247 Кб

Offcanvas Module

Our themes are built on a responsive framework, which gives them a friendly, adaptive layout