Як стати радiоаматором?

. створено: . в розділі: Статические страницы. Перегляди: 12111

Радіоаматором може стати будь-яка людина, з потягом до радіо.

Для цього навіть не обов’язково мати передавач: можна слухати аматорські діапазони онлайн, через браузер на вашому комп’ютері чи геджеті. Проте рано чи пізно вам забажається й самому вийти у ефір – тоді й почнеться справжній драйв!

Для спілкування з колегами-аматорами з України та інших країн та континентів на виділених діапазонах необхідно отримати дозвіл (ліцензію)  у профільної державної агенції. На теренах України цим займається Український державний центр радіочастот та його регіональні підрозділи. При цьому ви отримуєте власний позивний сигнал – ваше радіоаматорське ім’я.

Отже, ви маєте бажання стати радіоаматором і отримати позивний сигнал.

Найпростіше – звернутись до знайомого аматора чи знайти в інтернеті адресу місцевого радіоклубу. Ось тут ви знайдете перелік таких клубів. Він регулярно оновлюватиметься.

Загальний алгоритм дій наступний:

1Напишіть заяву та підготуйтесь до іспиту. В радіоклубі вам залюбки допоможуть з цим.

2Складіть іспит перед Кваліфікаційно-технічною комісією (КТК). Довго чекати не доведеться: комісія зазвичай збирається щомісяця. І не хвилюйтесь щодо суворих запитань, адже початківці для отримання дозволу 3-ї категорії проходять іспит у формі співбесіди.

3Перерахуйте платню за призначення позивного сигналу і оформлення дозволу на експлуатацію апаратури. (Див. Про затвердження Тарифів на роботи (послуги) державного підприємства «Український державний центр радіочастот

4Отримайте документи строком дії 5 років.

Вітаємо!

Після цього ласкаво просимо стати членом Всеукраїнської радіоаматорської ліги, активно працювати у етері та приймати участь у іншій діяльності радіоаматорів України та всього світу.

Offcanvas Module

Our themes are built on a responsive framework, which gives them a friendly, adaptive layout